LakShmi - Natuurlijke schoonheid


Innerlijk welzijn en huidverbetering

Certified eco - organic natural cosmetics

LakShmi houdt zich niet alleen bezig met het 'zichtbare', maar biedt met de authentieke behandelingen, massages en producten innerlijk welzijn, huidverbetering en uiterlijke schoonheid. Het Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen. 

Alle Keurmerken:  Alle producten van Lakshmi zijn Europeels gekeurd volgens de AIAB Bio-    Eco certificering.

Bio & Eco vriendelijk: De Lakshmi producten zijn ecologisch en biologisch gecertificeerd en volledig natuurzuiver.

Proefdiervrij: Alle producten van Lakshmi zijn volledige dierproefvrij.

Milieu vriendelijk: Alle verpakkingen zijn van hernieuwbare bronnen.

Innerlijk welzijn & Uiterlijke schoonheid

Wat is Ayurveda? Ayurveda is een zeer complete therapeutische wetenschap afkomstig uit India die daar al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Daarnaast is Ayurveda ook een filosofie die aanwijzingen geeft voor een harmonieuze manier van leven. Het begrip "ayurveda" komt uit het Sanskriet en is een combinatie van "ayur" wat "leven" betekent en "veda" wat "wetenschap" of "kennis" betekent.

Het volgen van de richtlijnen van de Ayurveda heeft zelfontdekking als doel. Hierbij worden de individuele behoeften van ieder mens als uitgangspunt genomen. De Ayurveda beschouwt een persoon als een geheel en richt zich op het in evenwicht brengen van de persoon en het creëren en harmonie. De Ayurvedische kennis laat zien dat er een duidelijke connectie bestaat tussen alle elementen van het lichaam, waaronder de huid, en de verschillende vitale processen die zich in het lichaam afspelen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Aan de hand van het observeren van de natuur werd door de grote wijzen uit de Himalaya het concept van de vijf basiselementen ontwikkeld en uitgewerkt in de Ayurveda. Uit dit inzicht komt het concept van de drie dosha's voort: Vata, Pitta en Kapha.

AYURVEDA

Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen. Dit doet men door gebruik te maken van persoonlijk aangepaste massages, behandelingen, kruiden, essentiële oliën en muziek, die deze vijf elementen beïnvloeden en balanceren. De gebruikte essentiële oliën en cosmetica moeten aangepast zijn aan de individuele behoefte om zo het gewenste en duurzame resultaat te kunnen bereiken. Door gebruik te maken van de kennis van Ayurveda, aromatherapie en naturopathie biedt Lakshmi effectieve producten die te gebruiken zijn bij massage en andere behandelingen, en die een lichamelijke en geestelijke balans creëren door de disbalans bij de wortel aan te pakken en zo een stralende, gezonde, zijdeachtige, zachte en vitale huid te ondersteunen en te behouden.

HUIDTYPE VOLGENS AYURVEDA

VATA HUID: mooie dunne huid met veel mimiek, zacht, licht of olijf van kleur met fijne poriën. Een onevenwichtige Vata huid is arm aan talg en vocht, is vaak droog en ziet er flets en mat uit. Er ontstaan in dit type huid snel expressielijntjes, de huid jeukt vaak en kan er craquelé uit zien. De Vata huid heeft veel zorg en voeding nodig om er mooi en jeugdig uit te blijven zien.

PITTA HUID: Een heldere, goed doorbloede huid met een gemiddelde huiddikte en een normale huidglans, middelgrote poriën en sproetjes. Een onevenwichtige Pitta huid is gevoelig en gestrest, kan last hebben van een verminderde lipidebarrière en oppervlakkige pukkeltjes, huiduitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. De Pitta huid heeft halfvolle producten nodig die de huid kalmeren en de lipidebarrière van de huid ondersteunen.

KAPHA HUID: Een zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, wat grotere poriën en meer huidglans. Een Kapha huid blijft langer jeugdig. Een onevenwichtige Kapha huid heeft neiging te vet te worden en kan last hebben van verwijde poriën, acne en een overmatige huidglans, en kan bleek en slecht doorbloed zijn. De Kapha huid heeft magere producten nodig die het vochtgehalte herstellen en de huidfunctie stimuleren.

LAKSHMI - EEN REIS VER WEG NAAR BINNEN

Elk van onze producten en behandelingen zijn zorgvuldig uitgewerkt, met een diep respect voor Moeder Natuur en de elementen. De samensmelting van de gebruikte ingrediënten, geuren, texturen en handelingen brengen je in hogere sferen. Een hoogtepunt voor al je zintuigen en de verschillende energielagen.

In elk Lakshmi product zitten essentiële oliën en edelsteenbestanddelen verwerkt. Zowel essentiële oliën als edelstenen hebben een diepgaande werking op onze diepere energielagen. De verfijnde texturen versmelten met onze huid en creëren een heerlijk gevoel van lichtheid en rust. Elke behandeling is een onvergetelijke ervaring die je fysieke, mentale en emotionele evenwicht herstelt.

PUURHEID - vanbinnen, vanbuiten en tot in het ontastbare van onze ziel

Lakshmi verheft de schoonheids- en welzijnszorg naar een hoger niveau. Onze aandachtig uitgewerkte behandelingen veranderen in rituelen die met zorg, liefde en respect volgens de eeuwenoude voorschriften worden uitgevoerd. Lakshmi brengt lichaam, hart, geest en ziel in de oorspronkelijke pure vorm van het bestaan.

RIJKDOM - de natuur als schatkist

Moeder Aarde voorziet ons van alle natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Met Lakshmi ga je op belevingstocht met je zintuigen en ervaar je de aardse rijkdommen op je huid.

BEWUSTZIJN - in elke schakel van de keten

Elke bestanddeel is met liefde en respect gekozen, om jouw gevoel van welzijn te ondersteunen. Ons respect gaat ver, tot de bron en tot in elk proces, van begin tot einde.

Bio-Eco Gecertificeerd

WAAROM BIOLOGISCH?

De keuze voor biologische producten is in de eerste plaats een moreel verantwoorde keuze, die past bij het streven van Lakshmi naar betrokkenheid en samenhang met de natuur. Daarnaast zijn biologische producten effectiever doordat de ingrediënten meer overeenkomen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen. Een biologische productiemethode houdt in dat er bij elke stap rekening gehouden wordt met het gehele ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) gebruikt, en de productiemethode voldoet aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

De producten van Lakshmi worden aan de hand van de strenge criteria van de biologische productiemethode geproduceerd en zijn gecertificeerd door AIAB. Lakshmi maakt bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten verkregen uit op biologische en biologisch-dynamische wijze geteelde planten of wilde planten, waaronder: phyto-extracten, essentiële oliën en bloemenwater uit aromatische planten. Lakshmi producten zijn zeer huidvriendelijk, bevatten een plantaardige emulgator en 100% koudgeperste plantaardige oliën.

TRANSPARANTE BIO-ECO CERTIFICERING

Na zeer strikte controles zijn de Lakshmi-producten gecertificeerd door de eco-organische certificeringen van het AIAB (Italiaans Instituut voor Organische Landbouw), die menselijke en milieu bescherming garandeert en alleen het gebruik van grondstoffen van natuurlijke oorsprong met een verminderd milieueffect accepteert. (Voor meer info, bezoek www.aiab.it) Daarnaast gebruikt Lakshmi alleen ingrediënten verkregen uit planten die worden gekweekt met biologische, biodynamische en wilde landbouw. Deze bevatten bijvoorbeeld phyto-extracten, bloemenwateren van aromatische planten, plantaardige emulgatoren, koudgeperste plantaardige oliën van de eerste koude persing en 100 procent pure essentiële oliën.

DUURZAAMHEID EN ETHISCH

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN WEL?

Actieve principes gecertificeerd als organisch; Heerlijke natuurlijke geuren verkregen uit plantensynergie,essentiële oliën en natuurlijke plantaardige extracten; Ecologische verpakking; Verpakking van ecologische cellulosevezels verkregen uit duurzaam beheerde bossen; Planten uit biodynamische en organische teelt en wilde planten; Conserveermiddelen toegelaten door certificerende instanties: grapefruitzaad extract, vitaminen A, E, C en essentiële oliën; 100% pure en natuurlijke etherische oliën;

Het eindproduct en de ingrediënten zijn nog nooit op dieren getest; Koudgeperste plantaardige oliën; Belangrijke Ayurvedische kennis; Kiemliposomen die de kostbare, hydraterende, voedende en herstructurerende stoffen aan de dermis dragen; Plantaardige extracten voor een effectieve en evenwichtige werking zonder bijwerkingen.

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN NIET?

Lege vulmiddelen zoals Paraffine & Minerale oliën; Tensiden (SLS/SLES); PEG's; Siliconen; Acrylaten; EDTA; BHT; BHA; PPG; Organische halogeenverbindingen; Propyleenglycol; Parabenen; Isomethylisothiazolinon; Petrolatums (minerale oliën); Natriumlaurylsulfaat; Synthetische kleurstoffen; Componenten van dierlijke oorsprong; Chemische conserveringsmiddelen; Nano techniek (zonbescherming);

Lakshmi is tegen genetische manipulatie en gebruikt alleen niet-transgene componenten. Onze verpakking bevat geen PVC. Lakshmi kiest om grondstoffen te gebruiken, zoals glas of recyclebaar plastic. Het papier dat wordt gebruikt, is FSC gecertificeerd en komt uit bossen die worden beheerd volgens strenge milieu-, sociale en economische normen. Bescherm bossen, ze zijn een verlenging van onze longen!

Alle Keurmerken

Alle producten van Lakshmi zijn Europees gekeurd volgens de AIAB Bio-Eco certificering.

Proefdier vrij

De Lakshmi producten zijn volledig dierproefvrij

Bio & Eco vriendelijk

De Lakshmi producten zijn ecologisch en biologisch gecertificeert en volledig natuurzuiver.

Milieu vriendelijk

Alle verpakkingen zijn van hernieuwbare bronnen afkomstig.

Holistic Royal Facial Treatment (90 min) 89€

Wellnessbehandeling aangepast aan de huid:

Dosha test, geurbeleving , voetenbad, reiniging, peeling, korte voetmassage, gelaatsmassage met aandacht voor de marmapunten, masker, korte hand- en armmassage, korte nek- en schoudermassage, serum, dagcrème, geluidsbeleving.

Ritual anti-age: voor de rijpere en veeleisende huid

Een uniek behandelingsprogramma om huidveroudering tegen te gaan, met behulp van krachtige natuurlijke werkzame ingrediënten, pure essentiële oliën en de volgende generatie van plantenextracten die de capaciteit van de huid om zichzelf te vernieuwen en te herstellen stimuleren. Herdefinieert de gezichtscontouren. De huid is correct en diep gehydrateerd en wordt geleidelijk geherstructureerd. Gerevitaliseerde, frissere en stevigere huid voor een helderder en zichtbaar jonger uitziend gezicht.

Vata: voor de normale tot droge huid

Non-stop 24 uur hydratatie. Huidbescherming tegen extreme weersomstandigheden. Tests hebben aangetoond dat de hydratatie en zachtheid van de huid 30 minuten na het aanbrengen met 46% toenemen. Onmiddellijke vermindering van dat onaangename 'strakke huid'-gevoel.

Pitta: voor de normale tot gevoelige huid

Non-stop 24 uur hydratatie. Huidbescherming tegen extreme weersomstandigheden. Tests hebben aangetoond dat de hydratatie en zachtheid van de huid 30 minuten na het aanbrengen verbetert en irritaties en droogte met 21% worden verminderd. Onmiddellijke vermindering van dat onaangename 'strakke huid'-gevoel. Plumping-effect: kleine rimpels worden zichtbaar verminderd.

Kapha: voor de normale tot vette huid

De huid ziet er meteen weer glad en gezond uit met een heldere en stralende teint. Het onaangename glanzende effect wordt geëlimineerd. De talgproductie door de vette en onzuivere huid wordt genormaliseerd en de huid is minder vatbaar voor irritaties; de producten hebben ook een antibacteriële werking. Tests hebben een vermindering van 58% van de talgproductie aangetoond.

Lakshmi Total Beauty Concept 240€

Ga voor een totaalpakket van huidverbetering:

- Holistic Royal Facial Treatment

- Opvolgbehandeling na 6 weken

- Productenpakket aangepast aan de huid (reinigingsmelk, lotion, dagcrème)